Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Какво ни чака?
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2019

28-02-2016 19:20


Що е то футбол...

Що е то футбол...
Човекът, който наистина разбира смисъла на футбола - Наджи Шенсой

И защо един чужденец от Косово трябва да ни го обясни?

стани фен

В последните години сме се нагледали и наслушали на какво ли не в родния футбол, така че все по-малко неща ни правят истинско впечатление. Когато обаче един чужденец, наемник у нас, ни каже истината в очите, някои хора трябва поне малко да понатиснат егото и самочувствието си, които и без това са необяснимо високи.

Ето какъв пример дава гл. редактор на bulgarian-football.com Йордан Циров:

"Петър Хубчев, треньор на Берое след 0:0 в Славия пред под 500 човека: "Това е смешно, което казвате - от фенове, или от нЕкакви лаици да чувам критики [...] Това което ми казвате, да отговарям на критики на фенове, просто не е сериозно".

Наджи Шенсой, треньор на Пирин след 2:2 с Ботев пред 2000-3000 зрители: "За феновете аз гледам както един собственик на магазин гледа на клиенти. Може да ти купи стока, може не да ти купи стока, обаче пак трябва да му кажеш "благодаря", "довиждане" и т.н. Те са винаги в право [...] Няма ли ги феновете ще затворим всички тия магазини и ще търсим друга работа."

Има ли нужда от по-добра илюстрация за разликата в разбирането за "що е то футбол?" в повечето ни родни футболни ръководители и треньори и тази не в Англия или Испания даже, а просто на километри от границата?"

От BGfootball.com ще добавим и бруталната несправедливост, облечена в редовност заради тоталната некадърност на не един и двама в БФС - правилото за младежите до 21 години да не се изпълнява. Един от горните двама е Бащата на този прийом. Да пуска играча си и да го вади още преди почивката. Ясно е, че според текста на наредбата не е незаконно, но дали е морално? Още повече когато търсим морал при феновете, които плащат за да гледат мач и на стадиона и пред телевизора.

Защото Стивън Петков няма вечно да е на 21 г, а ние все ще се чудим кое ни куца и защо младите ни не са конкуренция на връстниците си в чужбина. Затова е прав и Венцислав Стефанов, който непрестанно е недоволен след тарикатлъците най-вече на Берое и Лудогорец.


Тагове: Петър Хубчев, Наджи Шенсой

Коментари

Още Новини


Втора осмица, Група Б
последен мач
Шампионски плейоф
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Довиждане на мита Гуардиола!

Довиждане на мита Гуардиола!

Маурисио Почетино преодоля спънките пред Тотнъм и спечели най-важната си битка

BGfootball.com
BGfootball.com

30 години след Хилсбъро (видео)

30 години след Хилсбъро (видео)

Загинаха 97, но английският футбол се реформира, за да стане номер 1 в света

BGfootball.com
BGfootball.com

Историята с домакинството продължава

Историята с домакинството продължава

Представители на двете най-бедни страни в ЕС, на Гърция и Сърбия си намериха повод да се видят в Солун

назаем

Защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Отговорът го даде самият клубЗидан открехна вратичка към тайните си

Зидан открехна вратичка към тайните си

Борих се от малък да съм най-добрия, не се правех на идиот по баровете, разказва легендата


Спортни новини