Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Вечното дерби
Познавате ли правилата?
Шампионска лига

28-02-2016 19:20


Що е то футбол...

Що е то футбол...
Човекът, който наистина разбира смисъла на футбола - Наджи Шенсой

И защо един чужденец от Косово трябва да ни го обясни?

стани фен

В последните години сме се нагледали и наслушали на какво ли не в родния футбол, така че все по-малко неща ни правят истинско впечатление. Когато обаче един чужденец, наемник у нас, ни каже истината в очите, някои хора трябва поне малко да понатиснат егото и самочувствието си, които и без това са необяснимо високи.

Ето какъв пример дава гл. редактор на bulgarian-football.com Йордан Циров:

"Петър Хубчев, треньор на Берое след 0:0 в Славия пред под 500 човека: "Това е смешно, което казвате - от фенове, или от нЕкакви лаици да чувам критики [...] Това което ми казвате, да отговарям на критики на фенове, просто не е сериозно".

Наджи Шенсой, треньор на Пирин след 2:2 с Ботев пред 2000-3000 зрители: "За феновете аз гледам както един собственик на магазин гледа на клиенти. Може да ти купи стока, може не да ти купи стока, обаче пак трябва да му кажеш "благодаря", "довиждане" и т.н. Те са винаги в право [...] Няма ли ги феновете ще затворим всички тия магазини и ще търсим друга работа."

Има ли нужда от по-добра илюстрация за разликата в разбирането за "що е то футбол?" в повечето ни родни футболни ръководители и треньори и тази не в Англия или Испания даже, а просто на километри от границата?"

От BGfootball.com ще добавим и бруталната несправедливост, облечена в редовност заради тоталната некадърност на не един и двама в БФС - правилото за младежите до 21 години да не се изпълнява. Един от горните двама е Бащата на този прийом. Да пуска играча си и да го вади още преди почивката. Ясно е, че според текста на наредбата не е незаконно, но дали е морално? Още повече когато търсим морал при феновете, които плащат за да гледат мач и на стадиона и пред телевизора.

Защото Стивън Петков няма вечно да е на 21 г, а ние все ще се чудим кое ни куца и защо младите ни не са конкуренция на връстниците си в чужбина. Затова е прав и Венцислав Стефанов, който непрестанно е недоволен след тарикатлъците най-вече на Берое и Лудогорец.


Тагове: Петър Хубчев, Наджи Шенсой

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Яна Касова
Яна Касова

Успешни при децата, без медали при възрастните

Успешни при децата, без медали при възрастните

Къде се къса връзката между младежкия и елитния спорт

Яна Касова
Яна Касова

Три години по-късно

Три години по-късно

Закъснелият нов закон за спорта цели да привлече частен капитал и повишава изискванията и контрола към федерации и клубове

BGfootball.com
BGfootball.com

Поредна, но не и неочаквана излагация

Поредна, но не и неочаквана излагация

Изявите на тримата младежи във Франкфурт показва липсата им на спортни амбиции

назаем

Иван Горанов отпадна от сметките на Хубчев

Иван Горанов отпадна от сметките на Хубчев

Играчът на Левски не може да се възстанови от контузията11 октомври се нарежда до най-важните дати в историята на ЦСКА

11 октомври се нарежда до най-важните дати в историята на ЦСКА

На този ден победоносно завърши една от най-важните битки за клуба, но тя в никакъв случай не е последната


Спортни новини